Over ons

Kern


Bij Concreet geloven we dat ieder mens uniek is en dat is precies wat ons bindt. Onze gedeelde waarden vormen de kern van wie wij zijn. Omdat we werken vanuit dezelfde kern zijn het juist de verschíllen in aanpak en zienswijzen die ons niet zwak, maar scherp, fris en sterk maken. Als een bloem die vanuit de kern verschillende bladeren voedt die de bloem haar schoonheid en kleur geven.

In onze kern streven we naar groei ten bate en niet ten koste van onze omgeving. Wij werken volgens het principe ‘we all benefit’. We streven naar zo min mogelijk verspilling van menselijk potentieel, natuur en middelen. Daarom gaan we bewust voorbij het gemiddelde en durven we buiten de gebaande paden te treden, omdat juist daar de mooiste bloemen groeien.

We all benefit


Bij Concreet geloven we in werken ten bate van onszelf én onze omgeving. Dit is eenvoudig samengevat in de woorden ‘we all benefit’. We passen dit toe in onze projecten en daarbuiten.
Een voorbeeld van ‘we all benefit’ is het ‘9 en 10%’initiatief. Wanneer Concreet een winst behaalt van 10% of meer, gaat 2% van die winst naar een fonds waarin initiatieven met een ‘we all benefit’-doel worden ondersteund.

Onze collega’s kunnen ideeën aandragen op basis van hun eigen interesses en achtergronden. Denk hierbij aan onderzoek naar groen cement in samenwerking met een Oegandese start-up, het laten creëren van een kunstwerk door een jonge en onbekende kunstenaar voor Concreet, of het uitdagen van collega’s door een dag lang de Wim Hof ijsbadtraining te volgen.

Doen wat nodig is


Ons Mission Statement is: Doen wat nodig is (in plaats van wat gebruikelijk is).

Tijdens corona kwam dit bijvoorbeeld goed tot uiting; we hebben we het kantoor leeg gehaald om goede thuiswerkplekken te creëren en we zijn met elkaar (buiten) blijven sporten. Ook hebben we onze opdrachtgevers geïnformeerd hoe we de back-up voor de projecten geregeld hadden, zodat in geval van ziekte alle projecten konden doorgaan.

En hebben we alle opdrachtgevers geholpen hetzelfde te doen. Gelukkig zijn we allemaal fysiek en mentaal gezond en wel uit de coronacrises gekomen en zijn alle projecten waar we bij betrokken waren volgens afspraak gerealiseerd.

Samenredzaam

Bij Concreet geloven we dat samen altijd beter én leuker is. Het wordt nog leuker als we elkaar goed kennen, samen iets moois bouwen en zo gezamenlijk herinneringen creëren. We ondernemen samen, leren samen en dagen onszelf uit om dingen te doen die we nog nooit eerder hebben gedaan. En dit doen we niet alleen binnen de werkomgeving, maar ook daarbuiten.

Wie zijn wij


Bij Concreet krijgt iedereen de ruimte om op een eigen unieke manier zijn of haar talenten tot uiting te brengen en een eigen pad te bewandelen. We gebruiken een landkaart om onze reis aan te geven, waarbij elk van ons zijn of haar eigen expeditie onderneemt en een eigen weg vindt.

Het IPM-model dient als onze “landkaart”, omdat dit bekend terrein is voor iedereen in de sector en onze medewerkers voldoende ruimte biedt om te gedijen.

Anderen over ons


Een project-collega, opdrachtgever en collega-ondernemer aan het woord waarmee we intensief hebben gewerkt, stevige discussies hebben gehad, het regelmatig mee oneens zijn geweest, moeilijke momenten hebben doorgemaakt en… uiteindelijk prachtige resultaten hebben geboekt.

Over ons Machteld Ligtvoet Marcel Krikke Jasper Bron

Koffie


Nieuwsgierig geworden?
Hier kun je nog meer lezen in het Concrete boek.
Interesse in een gesprek? Dat begint met een kop koffie. We kijken, we vragen, we luisteren. In het gesprek staat de persoon centraal.
‘Wat drijft je?’ versus ‘Wat kun je?’.

Bel met 085-236 95 00 en vraag naar Kim, Joanna of Twan. Of stuur een bericht naar [email protected] en dan bellen we je terug.